Glu­ten­vrij plat­brood met dop­erw­ten­spread

Deze platte broodjes uit eigen oven besmeer je met superfrisse spread van erwten, waterkers en feta.

(0) waardeer
bijgerecht Deze platte broodjes uit eigen oven besmeer je met superfrisse spread van erwten, waterkers en feta. 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de broodmix, yoghurt, bakpoeder, venkelzaad en het zout in een kom en meng met de hand tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en vorm er platte broodjes van. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in delen in ca. 3 min. knapperig en goudbruin. Keer om en besprenkel met de olijfolie. Gril nog ca. 3 min.
  2. Maak ondertussen de spread. Doe de erwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de harde stelen van de waterkers. Doe de erwten, 2/3 van de waterkers, de feta en de extra vierge olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Serveer het platbrood met de spread in een brede schaal en bestrooi met de rest van de waterkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Glutenvrij platbrood met doperwtenspread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrij plat­brood met dop­erw­ten­spread

1
1
  • 450 g AH Vrij van gluten broodmix bruin
  • 250 g volle yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl venkelzaad
  • ½ tl zout

Doe de broodmix, yoghurt, bakpoeder, venkelzaad en het zout in een kom en meng met de hand tot een samenhangend deeg.

2
2

Verdeel in 8 porties en vorm er platte broodjes van.

3
3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in delen in ca. 3 min. knapperig en goudbruin.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Keer om en besprenkel met de olijfolie. Gril nog ca. 3 min.

5
5
  • 250 g diepvries tuinerwten

Maak ondertussen de spread. Doe de erwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken.

6
6
  • 40 g waterkers

Verwijder de harde stelen van de waterkers.

7
7
  • 150 g feta
  • 2 el extra vierge olijfolie

Doe de erwten, 3/4e van de waterkers, de feta en de extra vierge olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread.

8
8

Serveer het platbrood met de spread in een brede schaal en bestrooi met de rest van de waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.