bewaar
Glutenvrij platbrood met doperwtenspread
Glutenvrij platbrood met doperwtenspread
bewaar

Glutenvrij platbrood met doperwtenspread

Deze platte broodjes uit eigen oven besmeer je met superfrisse spread van erwten, waterkers en feta.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

8 porties

450 g

AH Vrij van gluten broodmix bruin

250 g

volle yoghurt

2 tl

bakpoeder

½ tl

venkelzaad

½ tl

zout

2 el

traditionele olijfolie

250 g

diepvries tuinerwten

40 g

waterkers

150 g

feta

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer met hoge beker

Deze platte broodjes uit eigen oven besmeer je met superfrisse spread van erwten, waterkers en feta.

Aan de slag

1

Doe de broodmix, yoghurt, bakpoeder, venkelzaad en het zout in een kom en meng met de hand tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en vorm er platte broodjes van. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in delen in ca. 3 min. knapperig en goudbruin. Keer om en besprenkel met de olijfolie. Gril nog ca. 3 min.

2

Maak ondertussen de spread. Doe de erwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de harde stelen van de waterkers. Doe de erwten, 2/3 van de waterkers, de feta en de extra vierge olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Serveer het platbrood met de spread in een brede schaal en bestrooi met de rest van de waterkers.