Glu­ten­vrije mues­li-cho­co­la­te-chip coo­kie

Een koekje van eigen glutenvrij deeg met pure chocola en muesli.

  • gebak
  • 14 stuks
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Een koekje van eigen glutenvrij deeg met pure chocola en muesli. 14 stuks
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie. Klop het ei los en breek de chocolade in stukjes. Meng de meel, muesli, bakpoeder, basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel, vanillearoma, kokosolie en het zout in een kom en roer goed door. Voeg het ei en de chocolade toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Verdeel het mengsel in 14 balletjes. Druk ze een klein beetje plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Laat in ca. 15 min. helemaal afkoelen.

combinatietip:

Ook lekker met gedroogde cranberries. Voeg in stap 3 25 g gedroogde cranberries toe.

bewaartip:

Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Glutenvrije muesli-chocolate-chip cookie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije mues­li-cho­co­la­te-chip coo­kie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 75 g kokosolie
  • 1 ei
  • 50 g pure chocolade

Smelt de kokosolie. Klop het ei los en breek de chocolade in stukjes.

3
3
  • 150 g AH Vrij van gluten meelmix
  • 125 g havermuesli rood fruit
  • ½ tl bakpoeder
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl vanillearoma
  • ½ tl zout

Meng de meel, muesli, bakpoeder, basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel, vanillearoma, kokosolie en het zout in een kom en roer goed door.

4
4

Voeg het ei en de chocolade toe en meng alles goed door elkaar.

5
5

Verdeel het mengsel in 14 balletjes. Druk ze een klein beetje plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Laat in ca. 15 min. helemaal afkoelen.

combinatietip:

Ook lekker met gedroogde cranberries. Voeg in stap 3 25 g gedroogde cranberries toe.

bewaartip:

Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.