bewaar
Gezonde koekjes met banaan, rozijnen en kaneel
Gezonde koekjes met banaan, rozijnen en kaneel
bewaar

Gezonde koekjes met banaan, rozijnen en kaneel

Als tussendoortje, voor in de pauze of gewoon bij de thee.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

6 porties

2

bananen

120 g

volkorentarwemeel

1 tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

50 g

rozijnen

20 g

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Als tussendoortje, voor in de pauze of gewoon bij de thee.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Prak de bananen met een vork heel fijn. Meng het tarwemeel met het bakpoeder. Roer het meelmengsel samen met de kaneel en rozijnen door de gepureerde bananen.

2

Schep met een eetlepel gelijke hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het sesamzaad en druk de hoopjes iets plat.

3

Bak de koekjes in het midden van de oven ca. 15 min. tot ze goudbruin zijn. De koekjes blijven redelijk zacht.

variatietipVervang de rozijnen eens door eenzelfde hoeveelheid gedroogde mangostukjes.

bereidingstipAls je steekringen gebruikt om het beslag in te scheppen, krijg je mooie ronde koekjes.