bewaar
Bietensoep met rookworst
Bietensoep met rookworst
bewaar

Bietensoep met rookworst

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

tomatensoep basilicum

1 bak

rode bietjes

1

rookworst

6 sneetjes

bruinbrood

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Doe de tomatensoep met de bietjes in een pan, breng het aan de kook en laat de soep 10 min. zachtjes doorkoken. Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de plakjes rookworst 6-7 min., keer de plakjes halverwege. Pureer de soep met de staafmixer. Verdun de soep naar wens met een scheutje water en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en verdeel de rookworst erover. Serveer het brood erbij.

tip

algemeenZet een potje aïoli (knoflookmayonaise) op tafel en besmeer het brood ermee. Lekker!