bewaar
Pitabroodjes met (Indiase) erwtenpuree
Pitabroodjes met (Indiase) erwtenpuree
bewaar

Pitabroodjes met (Indiase) erwtenpuree

45 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

ui

½

rode peper

½ zakje

verse koriander

1 doos

spliterwten

1 theelepel

koenjit

1 theelepel

djinten

8 grote

shoarmabroodjes

2 zakken

veldsla

75 g

mangochutney

Aan de slag

Ui pellen en fijnsnijden. Rode peper en koriander fijnsnijden. Spliterwten in zeef onder koud stromend water zorgvuldig spoelen en laten uitlekken. Erwten in pan met dikke bodem met 1 1/4 l water, ui, rode peper, koenjit en djinten ca. 35 min. met deksel schuin op pan onder af en toe roeren zachtjes laten koken. Deksel van pan nemen en al roerend nog ca. 5 min. zachtjes tot stevige erwtenpuree laten koken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Intussen shoarmabroodjes in broodrooster of oven bruin en knapperig bakken. Broodjes opensnijden, sla erover verdelen en vullen met erwtenpuree. Met koriander bestrooien. Mangochutney erbij geven.