bewaar
Maaltijdsoep met vier soorten ui
Maaltijdsoep met vier soorten ui
bewaar

Maaltijdsoep met vier soorten ui

30 min. bereiden
5 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

zoete ui

250 g

rode ui

250 g

sjalotten

1 zakje

bosuitjes

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 pot

basis voor

1

stokbrood

1 doosje

kaas

1 duopak

gekookte hamblokjes

2 eetlepels

Zaanse mosterd

Aan de slag

Zoete ui, rode ui en sjalot pellen en in ringen snijden. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. In grote pan olie verhitten en zoete ui, rode ui en sjalot in ca. 8 min. goudbruin bakken. Inhoud van pot Basis voor uiensoep en 3 potten water toevoegen. Aan de kook brengen en met deksel schuin op pan ca. 15 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokbrood in plakjes snijden. Kaas verkruimelen boven kom en met 2 el water losroeren. Kaas over plakjes stokbrood verdelen, broodjes naast elkaar op rooster leggen en onder grill zetten tot kaas gesmolten is. Hamblokjes, mosterd en bosui door soep roeren en goed doorwarmen (niet laten koken). Zout en peper naar smaak toevoegen. Soep over 4 borden verdelen en serveren met stokbrood met kaas.