bewaar
Oosterse noedelsoep met shiitake
Oosterse noedelsoep met shiitake
bewaar

Oosterse noedelsoep met shiitake

25 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

2 el

olie

250 g

kipfilet

1 schaaltje

shiitake paddenstoelen

2 potten

gevogelte-fond

4 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

1 zak

Chinese mie

1 stronk

paksoi

1 el

vissaus

2

bosuitjes

Aan de slag

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de kipfilet met de shiitakes tot ze sterk geuren. Schenk de fond erbij en voeg de gemberwortel, knoflook en 200 ml water toe. Breng tegen de kook aan en laat 15 min. zachtjes trekken. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de paksoi en snijd de bladeren en stengels in repen. Haal de knoflook en de gember uit de soep. Breng de soep op smaak met de vissaus, peper en zout en voeg de paksoistelen en de bosui toe. Laat de soep 3 min. zachtjes koken, draai het vuur uit en schep het paksoiblad door de soep. Schenk de soep in wijde kommen.