Zoe­te wor­tel-no­ten­bal­le­tjes van Si­mo­ne Grent

  • borrelhapje
  • 25 stuks
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(73) waardeer
turks borrelhapje 25 stuks
4 73

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de winterpeen met de suiker in een pannetje met dikke bodem, roer goed en laat het op een laag vuur inkoken tot alle vocht is verdwenen (ca. 25 minuten).
  2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Neem de pan met peen van het vuur en smelt de boter in het warme wortelmengsel. Roer eerst de vanillesuiker en citroenrasp er goed door en tot slot de geroosterde walnoten en de biscuitjes.
  3. Strooi de kokos op een bord. Rol kleine balletjes (circa 2-3 cm doorsnede) van het wortel-notenmengsel en rol ze door de kokos. Laat de wortel-notenballetjes 2 uur in de koelkast opstijven.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.