Ingrediënten
25 porties
1 kilo
winterpeen
250 g
suiker
2 zakjes
walnoten
125 g
boter
2 zakjes
vanillesuiker
1 eetlepel
citroensap
1 pak
biscuitjes
100 g
kokos
Aan de slag
Doe de winterpeen met de suiker in een pannetje met dikke bodem, roer goed en laat het op een laag vuur inkoken tot alle vocht is verdwenen (ca. 25 minuten).
Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Neem de pan met peen van het vuur en smelt de boter in het warme wortelmengsel. Roer eerst de vanillesuiker en citroenrasp er goed door en tot slot de geroosterde walnoten en de biscuitjes.
Strooi de kokos op een bord. Rol kleine balletjes (circa 2-3 cm doorsnede) van het wortel-notenmengsel en rol ze door de kokos. Laat de wortel-notenballetjes 2 uur in de koelkast opstijven.
Zoete wortel-notenballetjes van Simone Grent

null porties
125 kcal
50 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Doe de winterpeen met de suiker in een pannetje met dikke bodem, roer goed en laat het op een laag vuur inkoken tot alle vocht is verdwenen (ca. 25 minuten).
Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Neem de pan met peen van het vuur en smelt de boter in het warme wortelmengsel. Roer eerst de vanillesuiker en citroenrasp er goed door en tot slot de geroosterde walnoten en de biscuitjes.
Strooi de kokos op een bord. Rol kleine balletjes (circa 2-3 cm doorsnede) van het wortel-notenmengsel en rol ze door de kokos. Laat de wortel-notenballetjes 2 uur in de koelkast opstijven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 25 personen)1 kilo winterpeen
250 g suiker
2 zakjes walnoten
125 g boter
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel citroensap
1 pak biscuitjes
100 g kokos