Zoet-pit­ti­ge sa­la­de met knof­look­crou­tons

(20) waardeer
lunch 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schep de blokjes brood om met de knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Bak de broodblokjes in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Was de appels en steek het klokhuis er voorzichtig uit met een appelboor. Snijd de appels horizontaal (met het gat in het midden) in dunne plakken en besprenkel ze met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Klop 2 eetlepels olie los met de balsamicoazijn en schep de rucola hiermee om, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel de plakjes biet en de plakjes appel dakpansgewijs over de rucola. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verdeel de croutons over de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.