bewaar
Chinese miesoep met kip
Chinese miesoep met kip
bewaar

Chinese miesoep met kip

20 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

Chinese

2 tenen

knoflook

1 zakje

bosuitjes

2 el

wokolie

1 tl

gemberpoeder (djahé)

1 schaal

kipfiletblokjes

1 zak

oosterse wokgroente

3

kippenbouillontabletten

2 el

zoete sojasaus

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking. Knoflook pellen en fijnsnijden. Bosui in ringetjes snijden. Olie in wok verhitten. Hierin knoflook met gember 2 min. bakken. Kip toevoegen en 2 min. omscheppend meebakken. Wokgroenten toevoegen en 2 min. omscheppend meebakken. 2 l kokend water en verkruimelde kippenbouillontabletten toevoegen en alles aan de kook brengen. Mie en sojasaus toevoegen en soep goed doorwarmen. Soep over 4 diepe borden verdelen en met bosui bestrooien.