Chinese miesoep met kip

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak Chinese (eiermie (250 g))
- 2 tenen knoflook
- 1 zakje bosuitjes (3 stuks)
- 2 el wokolie (fles 500 ml)
- 1 tl gemberpoeder (djahé)
- 1 schaal kipfiletblokjes (350 g)
- 1 zak oosterse wokgroente (750 g)
- 3 kippenbouillontabletten
- 2 el zoete sojasaus (ketjap manis)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking. Knoflook pellen en fijnsnijden. Bosui in ringetjes snijden. Olie in wok verhitten. Hierin knoflook met gember 2 min. bakken. Kip toevoegen en 2 min. omscheppend meebakken. Wokgroenten toevoegen en 2 min. omscheppend meebakken. 2 l kokend water en verkruimelde kippenbouillontabletten toevoegen en alles aan de kook brengen. Mie en sojasaus toevoegen en soep goed doorwarmen. Soep over 4 diepe borden verdelen en met bosui bestrooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 59 g
- vet 10 g