Pasta met rivierkreeftjes in pittige saus
Niet zo'n liefhebber van pittig? Gebruik een halve peper of laat 'm weg.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 diepvries pangasiusfilets (zak à 750 g)
- 3 bosuien
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 rode peper
- 300 g volkorenspaghetti
- 4 el traditionele olijfolie
- 400 g tomatenblokjes
- 100 g verse rivierkreeftjes
Advertentie
Bereiden
- Bestrooi de visfilets met zout. Snijd de bosui in ringen. Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadlijsten. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de paprikablokjes, de rode peper en de bosui toe, maar houd een paar uiringetjes achter voor de garnering. Bak het geheel ca. 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe, roer door en leg de visfilet op de saus. Dek de pan af met het deksel en laat ca. 10 min. zachtjes pruttelen. Keer de visfilets halverwege om. Verwarm de laatste paar minuten de rivierkreeftjes mee. Serveer de pasta met de saus, de visfilets en de rivierkreeftjes. Garneer de pasta met de achtergehouden bosui.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 290 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pasta met rivierkreeftjes in pittige saus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met rivierkreeftjes in pittige saus
- 4 diepvries pangasiusfilets
- 3 bosuien
- 2 zoete puntpaprika's
Bestrooi de visfilets met zout. Snijd de bosui in ringen. Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
- 1 rode peper
Snijd de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadlijsten.
- 300 g volkorenspaghetti
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de paprikablokjes, de rode peper en de bosui toe, maar houd een paar uiringetjes achter voor de garnering.
- 400 g tomatenblokjes
Bak het geheel ca. 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe, roer door en leg de visfilet op de saus. Dek de pan af met het deksel en laat ca. 10 min. zachtjes pruttelen.
- 100 g verse rivierkreeftjes
Keer de visfilets halverwege om. Verwarm de laatste paar minuten de rivierkreeftjes mee.
Serveer de pasta met de saus, de visfilets en de rivierkreeftjes. Garneer de pasta met de achtergehouden bosui.