Gevulde zalmfilet van de bakplaat
bewaar
bewaar

Gevulde zalmfilet van de bakplaat

25 min. bereiden
30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil de sjalotten en halveer. Halveer de krieltjes met schil. Leg de zalmfilet op de velkant op een bakplaat.

Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm, oregano en salie (uit de kruidenmix, houd de rozemarijn apart) en snijd ze fijn. Pers de knoflook. Meng het citroensap met de citroenrasp, de knoflook en de kruiden door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout en bestrijk de zalm. Steek korte takjes rozemarijn in de zalm.

Schuif na 10 min. de zalm met de sjalotten in het midden in de oven. Schep in een kom de krieltjes om met de olie en verdeel ze in één laag over de andere bakplaat. Bestrooi de zalm, de krieltjes en de sjalot met het zeezout. Schuif de krieltjes op een richel onder het midden in de oven. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de sjalotten om met olie en verdeel ze rond de zalm.

Rooster de zalm met de sjalot en de krieltjes nog circa 20 min., tot de aardappeltjes gaar zijn en de zalm mooi rosé is vanbinnen. Schep de krieltjes op de borden en leg er een pluk rucola op. Leg de zalmfilet op een platte schaal; dat gaat het best met een paletmes. Snijd de zalmfilet aan tafel in 4 stukken.

combinatietipLekker met sperziebonen
algemeenVoor 8 personen verdubbelt u alle hoeveelheden. Niet voldoende ruimte in de oven voor een dubbele hoeveelheid zalmfilets en krieltjes met sjalotten? Verhit dan wat boter in twee koekenpannen en bak de krieltjes op het vuur goudbruin en gaar. Rooster de sjalotten wel samen met de zalm in de oven.
algemeenU kunt de krieltjes ook in 10-15 minuten gaarkoken in een bodempje water met zout. Giet ze af en schud ze om met een klontje (gras)boter en (fijn zee)zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde zalmfilet van de bakplaat

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig