bewaar
Avocado-zalmsalade
Avocado-zalmsalade
bewaar

Avocado-zalmsalade

Zwoele zomeravonden vragen om een maaltijd als deze salade, die ook nog eens heel goed voor je is.

15 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

2 personen

450 g

aardappelblokjes

200 g

verse zalmfilet

2 el

traditionele olijfolie

50 g

koelverse Italiaanse pestodressing

½ bekertje

crème fraîche

1

avocado

Zwoele zomeravonden vragen om een maaltijd als deze salade, die ook nog eens heel goed voor je is.

Aan de slag

1

Kook de aardappelblokjes in ca. 6 min. beetgaar. Snijd intussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een wok, roerbak de zalm ca. 4 min.

2

Schil de avocado en snijd in blokjes. Spoel de aardappelblokjes in een zeef af onder kous water. Roer in een kom dressing en crème fraîche door elkaar. Meng de aardappelblokjes, zalm en avocado door de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met stokbrood.