bewaar
Komkommer-avocadosoep
Komkommer-avocadosoep
bewaar

Komkommer-avocadosoep

20 min. bereiden
2 uur wachten
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½

komkommer

4 el

olijfolie extra vierge

1 zakje

peterselie

1 rijpe

avocado

5

ansjovisfilets

2

sjalotten

1 teen

knoflook

1

citroen

½ beker

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Schil 1/2 komkommer en snijd in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Meng met de helft van de olie, 2 el peterselie en peper en zout naar smaak. Bewaar afgedekt in de koelkast.

2

Halveer 1 komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Pureer de komkommer, avocado, ansjovis, sjalot en knoflook en 200 ml water 1 min. in de keukenmachine. Voeg de rest van de olie en peterselie, het citroensap en de yoghurt toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Laat in 2 uur afgedekt in de koelkast koud worden.

3

Schenk de soep in glazen en verdeel de komkommerblokjes erover.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.