bewaar
Bart van Olphens zalmcarpaccio
Bart van Olphens zalmcarpaccio
bewaar

Bart van Olphens zalmcarpaccio

Met een heerlijk romige avocadocrème en kappertjes.

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse zalmfilet

2

avocado's

2 el

crème fraîche

1

citroen

1 el

kappertjes

25 g

rucola

4 takjes

verse dille

1 el

traditionele olijfolie

1 pak

toast

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Met een heerlijk romige avocadocrème en kappertjes.

Aan de slag

1

Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken vis één voor één op een vel plasticfolie. Vouw het overhangende deel van het folie over de plak vis, zodat de vis compleet bedekt is. Sla zacht met de onderkant van een kleine steelpan op de plasticfolie, zodat de plakken dunner en groter worden. Verdeel de plakken vis over de borden.

2

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado’s en crème fraîche met het sap en rasp van een ½ citroen in een keukenmachine, staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper.

3

Verdeel wat avocadocrème, kappertjes, rucola en dille over de plakken zalm. Geef de rest van de avocadocrème erbij. Druppel wat olijfolie en citroensap over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met citroenrasp, zout en peper naar smaak. Serveer met toast.

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

algemeenBron: Het viskookboek, Bart van Olphen.

Bart van Olphen - zalmcarpaccio

Instructievideo - 04:25 min.