bewaar
Bart van Olphens kabeljauw ceviche
Bart van Olphens kabeljauw ceviche
bewaar

Bart van Olphens kabeljauw ceviche

Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade.

25 min. bereiden
pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

limoenen

½ teen

knoflook

½ el

verse gember

1

rode peper

300 g

verse kabeljauwfilet

1 el

mais in blik

1 el

verse granaatappelpitjes

8 takjes

verse koriander

1

kleine rode ui

Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade.

Aan de slag

1

Rasp de schil van 1/2 limoen en houdt dit apart. Pers alle limoenen uit en giet het sap in een kom. Voeg de knoflook, gember en de helft van de rode peper toe.

2

Snijd de kabeljauw met een scherp koksmes in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 centimeter dik. Verdeel de plakken kabeljauw over de borden. Schenk het limoensap over de kabeljauw en laat 10-12 min. staan.

3

Meng ondertussen de maïs met de granaatappelpitten en de koriander.

4

Snijd de rode ui in dunne ringen en leg ze 5 minuten in water met ijsblokjes.

5

Verdeel de maïs, granaatappelpitten, de koriander en de ui over de ceviche. Bestrooi met limoenrasp en de rest van de rode peper.

algemeenBron: Het viskookboek, Bart van Olphen.

Bart van Olphen - kabeljauw ceviche

Instructievideo - 05:27 min.