Kokos-ceviche van witvis
Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade. Daarin kan de rauwe vis langzaam ‘garen’ en krijgt zo een heerlijk frisse smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 limoenen (schoongeboend)
- ½ tl zout
- 1½ tl kristalsuiker
- 250 g verse schelvisfilets
- 1 cm verse gember
- 1 rode peper
- 15 g verse koriander
- 175 g mangosalade (bakje, koelvers)
- 165 ml coconut cream
Lekker erbij
Keukenspullen
- 12 borrelglaasjes
Advertentie
Bereiden
- Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zout en de suiker tot marinade.
- Snijd de vis in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de marinade. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Snijd de koriander fijn en houd 2 takjes achter voor garnering. Snijd de mangosalade in blokjes van ½ cm.
- Meng de mango met de gember, rode peper en koriander door de coconut cream.
- Neem de vis uit de marinade en bewaar de marinade. Schep de vis door het mango-kokosmengsel en breng op smaak met 1 el marinade. Schep in de borrelglaasjes en garneer met de rest van de koriander.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht 4 uur van tevoren maken, tot het verdelen van de ceviche over de glaasjes. Zet afgedekt in de koelkast. Garneer voor het serveren met de koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 55 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 60 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Kokos-ceviche van witvis
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kokos-ceviche van witvis

- 2 limoenen
- ½ tl zout
- 1½ tl kristalsuiker
Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zout en de suiker tot marinade.

- 250 g verse schelvisfilets
Snijd de vis in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de marinade. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

- 1 cm verse gember
Schil en rasp de gember.

- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.

- 15 g verse koriander
- 175 g mangosalade
Snijd de koriander fijn en houd 2 takjes achter voor garnering. Snijd de mangosalade in blokjes van ½ cm.

- 165 ml coconut cream
Meng de mango met de gember, rode peper en koriander door de coconut cream.

Neem de vis uit de marinade en bewaar de marinade. Schep de vis door het mango-kokosmengsel en breng op smaak met 1 el marinade.

Schep in de borrelglaasjes en garneer met de rest van de koriander.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht 4 uur van tevoren maken, tot het verdelen van de ceviche over de glaasjes. Zet afgedekt in de koelkast. Garneer voor het serveren met de koriander.