bewaar
Kokos-ceviche van witvis
Kokos-ceviche van witvis
bewaar

Kokos-ceviche van witvis

Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade. Daarin kan de rauwe vis langzaam ‘garen’ en krijgt zo een heerlijk frisse smaak.

20 min. bereiden
1 uur wachten
pittig
25waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2

limoenen

½ tl

zout

1½ tl

kristalsuiker

250 g

verse schelvisfilet

1 cm

verse gember

1

rode peper

15 g

verse koriander

175 g

mangosalade

165 ml

coconut cream

Dit heb je nodig

  • borrelglaasjes

Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade. Daarin kan de rauwe vis langzaam ‘garen’ en krijgt zo een heerlijk frisse smaak.

Aan de slag

1

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zout en de suiker tot marinade.

2

Snijd de vis in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de marinade. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

3

Schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Snijd de koriander fijn en houd 2 takjes achter voor garnering. Snijd de mangosalade in blokjes van ½ cm.

4

Meng de mango met de gember, rode peper en koriander door de coconut cream.

5

Neem de vis uit de marinade en bewaar de marinade. Schep de vis door het mango-kokosmengsel en breng op smaak met 1 el marinade. Schep in de borrelglaasjes en garneer met de rest van de koriander.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht 4 uur van tevoren maken, tot het verdelen van de ceviche over de glaasjes. Zet afgedekt in de koelkast. Garneer voor het serveren met de koriander.

Kokos-ceviche van witvis

Instructievideo - 02:17 min.