Ce­vi­che van ka­bel­jauw

(64) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 64

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de vis in plakjes van een 1/2 cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes en voeg toe aan het limoensap. Rasp de gember erboven en roer de suiker en het zout erdoor. Houd 2 el van de marinade over en schenk de rest over de vis. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw.
  2. Verdeel de plakjes vis over 4 borden. Schenk de rest van de marinade erover en bestrooi met de koriander.
video

Ce­vi­che ma­ken

Instructievideo - 01:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ceviche van kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ce­vi­che van ka­bel­jauw

1
1
  • 400 g verse kabeljauwhaasjes

Snijd de vis in plakjes van een 1/2 cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal.

2
2
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

3
3
  • 4 limoenen

Pers de limoen uit. Snijd de peper in dunne reepjes en voeg toe aan het limoensap

4
4
  • 3 cm verse gember
  • 2 tl kristalsuiker

Rasp de gember erboven en roer de suiker en het zout erdoor. Houd 2 el van de marinade over en schenk de rest over de vis.

5
5

Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw.

6
6
  • 7½ g verse koriander

Pluk de blaadjes koriander. Verdeel de plakjes vis over 4 borden. Schenk de rest van de marinade erover en bestrooi met de korianderblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.