bewaar
Fris-romige fusilli met zalmfilet en broccoli
Fris-romige fusilli met zalmfilet en broccoli
bewaar

Fris-romige fusilli met zalmfilet en broccoli

Gebakken vis, pasta en groenten vallen bij iedereen in de smaak.

20 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

600 g

verse zalmfilet

2 el

traditionele olijfolie

300 g

fusilli

2 stronken

broccoli

200 g

crème fraîche

100 g

kappertjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Gebakken vis, pasta en groenten vallen bij iedereen in de smaak.

Aan de slag

1

Snijd beide stukken zalm in de lengte doormidden zodat je 4 filets krijgt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan 10 min. rusten. Breng op smaak met peper en zout.

2

Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook, voeg de pasta toe en kook deze in 10 min. beetgaar. Giet af.

3

Was ondertussen de broccoli en verdeel deze in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in blokjes. Breng een pan water aan de kook, voeg de broccoli toe en kook deze 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water (blancheren).

4

Doe de helft van de broccoli, alle crème fraîche en de kappertjes in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Meng de puree door de pasta en serveer met de rest van de broccoli en de zalmfilet.

tip

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Lenz Moser Grüner Veltliner.

serveertipHouden je kinderen niet van kappertjes? Verminder de hoeveelheid ervan in de saus tot de helft en serveer de rest apart erbij.

algemeenDit is een Allerhande box gerecht.