bewaar
Waterzooi van zalmfilet met venkel
Waterzooi van zalmfilet met venkel
bewaar

Waterzooi van zalmfilet met venkel

Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig!

20 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

bosuien

2

venkelknollen

40 g

ongezouten roomboter

450 g

koelverse kleine krieltjes

600 ml

kraanwater

1

visbouillontablet

500 g

verse zalmfilet

100 ml

verse slagroom

1

citroen

Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig!

Aan de slag

1

Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het groen van de venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 min. Schep de venkel en krieltjes erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe. Kook 5 min. op laag vuur.

2

Snijd ondertussen de zalm in grove stukken. Voeg toe en laat in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Rasp de gele schil van de citroen en schep door de slagroom. Verdeel de waterzooi over 4 warme, diepe borden. Schep in elk bord een lepel room en garneer met het venkelgroen.