Ovenschotel met venkel en zachte geitenkaas
Dat de zachte anijssmaak prima samengaat met geitenkaas bewijst dit gerecht. Lekker met krieltjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 preien
- 50 g ongezouten roomboter
- 250 ml verse slagroom
- 4 venkelknollen
- 200 g zachte geitenkaas
- 450 g voorgekookte krieltjes
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de prei schoon en snijd in grove stukken. Leg naast elkaar in de hapjespan. Snijd de helft van de boter in blokjes. Verdeel de boter erover en laat de prei afgedekt 15 min. op laag vuur stoven. Draai tussentijds eenmaal om. Voeg de room, peper en zout toe en kook de prei nog 5 min. zachtjes.
- Snijd de venkel schoon in 4 tot 8 parten, bewaar het groen. Kook de venkel in ruim water met zout in 6-8 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
- Vet de overnschaal in. Neem de prei met een schuimspaan uit de pan en leg samen met de venkel in de ovenschaal. Schep de room uit de hapjespan eroverheen. Verkruimel de geitenkaas er grof over. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de bovenkant in 25 min. goudbruin kleuren.
- Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in ca. 10 min gaar. Knip het venkelgroen fijn. Giet de krieltjes af en schud om met de rest van de boter, venkelgroen, peper en zout. Serveer de krieltjes bij de ovenschotel.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 26 g - natrium 445 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Ovenschotel met venkel en zachte geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel met venkel en zachte geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 2 preien
- 25 g ongezouten roomboter
Snijd de boter in blokjes. Verdeel de boter erover en laat de prei afgedekt 15 min. op laag vuur stoven.
- 250 ml verse slagroom
Draai tussentijds eenmaal om. Voeg de room, peper en zout toe en kook de prei nog 5 min. zachtjes.
- 4 venkelknollen
Kook de venkel in ruim water met zout in 6-8 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
- 2 g ongezouten roomboter
Vet de ovenschaal in. Neem de prei met een schuimspaan uit de pan en leg het samen met de venkel in de ovenschaal.
- 200 g zachte geitenkaas
Schep de room uit de hapjespan eroverheen. Verkruimel de geitenkaas er grof over.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de bovenkant in 25 min. goudbruin kleuren.
- 450 g voorgekookte krieltjes
Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in ca. 10 min gaar.
Knip het venkelgroen fijn.
- 25 g ongezouten roomboter
Giet de krieltjes af en schud om met de rest van de boter, venkelgroen, peper en zout. Serveer de krieltjes bij de ovenschotel.