bewaar
Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi
Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi
bewaar

Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi

Deze ovenschotel maak je in het voorjaar met koolrabi's van Hollandse bodem.

30 min. bereiden
1 uur wachten
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

koolrabi's

4

vastkokende aardappelen

100 g

katenspek

75 g

waterkers

4

tomaten

250 g

zachte geitenkaas

200 ml

verse slagroom

3 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • hoge ovenschaal (ca. 4 liter)

Deze ovenschotel maak je in het voorjaar met koolrabi's van Hollandse bodem.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de koolrabi's en snijd in dunne plakken. Snijd de schoongeboende aardappelen in de lengte in dunne plakken. Bak het katenspek uit in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers, houd een paar blaadjes waterkers achter voor garnering en snijd de rest fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken.

2

Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappel over de schaal. Maak daarop een laag met de helft van de koolrabi en de helft van het spek. Verkruimel de helft van de geitenkaas erboven en verdeel de helft van de waterkers erover. Verdeel de rest van de aardappel, koolrabi en spek erover. Verkruimel de rest van de geitenkaas erboven en verdeel de rest van de waterkers erover. Schenk de slagroom erover en dek af met de plakken tomaat.

3

Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en zout en bak de ovenschotel ca. 1 uur in het midden van de oven totdat alle groenten gaar zijn. Garneer met de achtergehouden waterkers.

tip

Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi

Instructievideo - 04:02 min.