bewaar
Zalmfilet met grof zeezout
Zalmfilet met grof zeezout
bewaar

Zalmfilet met grof zeezout

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

4 el

traditionele olijfolie

450 g

krieltjes

3 tl

zeezout

480 g

verse zalmfilet

2

venkelknollen

250 g

cherrytomaten

Aan de slag

1

Verhit de boter en 2 el olie in een koekenpan. Bak de krieltjes, naaldjes rozemarijn, 1 tl zeezout en (versgemalen) peper.

2

Halveer de zalmfilet en bestrooi met 2 tl zeezout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en leg de zalm met de zoutkant naar onder erin. Bak zonder verder aan te raken in 7 min. op middelhoog vuur gaar.

3

Snijd de boven- en onderkant van de venkelknollen. Verwijder de harde buitenkant en snijd doormidden. Kook in 10 min. in water met zout gaar. Giet af en houd warm.

4

Voeg de cherrytomaten toe aan de krieltjes en bak 3 min. mee. Leg de zalm op een bord en schep de krieltjes en tomaatjes erbij. Leg er een halve venkelknol naast.