bewaar
Zalmfilet met grof zeezout
Zalmfilet met grof zeezout
bewaar

Zalmfilet met grof zeezout

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

ongezouten roomboter

4 el

traditionele olijfolie

450 g

krieltjes

3 tl

zeezout

480 g

verse zalmfilets

2

venkelknollen

250 g

cherrytomaten

Aan de slag

1

Verhit de boter en 2 el olie in een koekenpan. Bak de krieltjes, naaldjes rozemarijn, 1 tl zeezout en (versgemalen) peper.

2

Halveer de zalmfilet en bestrooi met 2 tl zeezout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en leg de zalm met de zoutkant naar onder erin. Bak zonder verder aan te raken in 7 min. op middelhoog vuur gaar.

3

Snijd de boven- en onderkant van de venkelknollen. Verwijder de harde buitenkant en snijd doormidden. Kook in 10 min. in water met zout gaar. Giet af en houd warm.

4

Voeg de cherrytomaten toe aan de krieltjes en bak 3 min. mee. Leg de zalm op een bord en schep de krieltjes en tomaatjes erbij. Leg er een halve venkelknol naast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmfilet met grof zeezout

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig