bewaar
Gegrilde tilapia met grof zeezout
Gegrilde tilapia met grof zeezout
bewaar

Gegrilde tilapia met grof zeezout

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

verse dille

1

limoen

1 bakje

Griekse yoghurt

2 eetlepels

kappertjes

4 grote

aardappels

3

courgettes

3 eetlepels

olijfolie

4

tilapiafilets

1 theelepel

zeezout

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Dille fijnsnijden. Limoen halveren. Groene schil van halve lime raspen en andere helft in dunne plakjes snijden. Saus roeren van yoghurt, dille, kappertjes en limoenschil. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aardappelen met schil en courgettes schoonboenen en in plakken van 1/2 cm snijden. Aardappel ca. 3 min.en courgette ca. 1 min. voorkoken. Droogdeppen met keukenpapier en met olie bestrijken. 3 el olie in koekenpan verhitten en visfilets om en om gaarbakken. Vis met grof zeezout bestrooien. Intussen aardappelen ca. 4 min. krokant grillen. Halverwege courgetteplakken ernaast leggen en in 2 min. gaargrillen. Bestrooien met grof zeezout. Vis, aardappelen en courgette over 4 borden verdelen. Kappertjessaus bij vis scheppen. Limoen op vis leggen.