bewaar
Vissoep
Vissoep
bewaar

Vissoep

20 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

2 tenen

knoflook

1 zak

Italiaanse roerbakgroentemix

1

sinaasappel

1 liter

visbouillon

½ duopak

aardappelschijfjes

300 g

tilapiafilet (vis)

100 g

Hollandse garnalen

Aan de slag

Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin de knoflook circa 30 seconden. Voeg de roerbakmix toe en bak hem 2 minuten mee. Rasp de oranje sinaasappelschil en pers de vrucht uit. Voeg de bouillon, de sinaasappelrasp, het sap en de aardappelschijfjes toe en laat de soep met de deksel op de pan circa 12 minuten doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Verhit intussen in een koekenpan met anti-aanbaklaag de rest van de olie en bak hierin de vis in 7-8 minuten gaar, keer halverwege en bestrooi hem met zout en peper naar smaak. Leg de stukken vis en de garnalen in de soep en warm ze even mee.