bewaar
Rijke courgettesoep met gevuld Twents brood
Rijke courgettesoep met gevuld Twents brood
bewaar

Rijke courgettesoep met gevuld Twents brood

20 min. bereiden
8 min. oventijd
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

2

courgette

2 el

traditionele olijfolie

750 ml

kokend water

2

tuinkruidenbouillontabletten

100 ml

kookroom light

1 el

gedroogde dragon

4

Twentse afbakvolkorenbollen

380 g

haringfilets in tomatensaus

½

komkommer

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Snijd de courgette in grove stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het kokende water, bouillontabletten en courgette toe en kook 6 min. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom en dragon toe. Breng op smaak met peper.

2

Bereid de volkorenbollen volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd ondertussen de haringfilets en komkommer in stukjes. Snijd het dekseltje van de volkorenbollen, hol iets uit en vul met de stukjes haringfilet en de komkommerblokjes. Serveer met de soep.