bewaar
Champignonsoep en toast met tomatensalsa
Champignonsoep en toast met tomatensalsa
bewaar

Champignonsoep en toast met tomatensalsa

30 min. bereiden
234waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

500 g

kastanjechampignons

3 el

traditionele olijfolie

2

tuinkruidenbouillontabletten

800 ml

kraanwater

4

tomaten

8 sneetjes

meergranenbrood

150 ml

soja cuisine light kookroom

15 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een soeppan en bak de champignons en de helft van de ui 5 min. zachtjes. Voeg de bouillontablet en het water toe en laat de soep 15 min. zachtjes koken.

2

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de ui, de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood. Schep ongeveer ⅓ van de champignons uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Roer de achtergehouden champignons en room erdoor. Laat de soep door en door warm worden.

3

Snijd de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de salsa op de toast en halveer diagonaal. Garneer de soep met de peterselie en serveer met de toast.