bewaar
Ovenschotel met couscous en kip
Ovenschotel met couscous en kip
bewaar

Ovenschotel met couscous en kip

De couscous gaar je samen met de andere ingrediënten in de oven.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
375waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

1

citroen

15 g

verse peterselie

250 ml

kookroom

300 ml

kraanwater

1

kippenbouillontablet

600 g

tomaat

250 g

couscous

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

De couscous gaar je samen met de andere ingrediënten in de oven.

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Verdeel de kipfilets in gelijke stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets in 2 min. lichtbruin.

2

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verdeel de vrucht in partjes. Knip de peterselie fijn en meng met de citroenschil. Verwarm de room met het water en bouillontablet in een pan. Was en snijd de tomaten in kleine stukjes.

3

Vet de ovenschaal in met olie. Verdeel de tomaat over de ovenschaal. Strooi de couscous erover. Schenk het warme roommengsel over de couscous. Leg de kipfilet bovenop de couscous en bestrooi met peper en zout. Dek de ovenschaal af en laat in ca. 20 min. in de oven gaar worden.

4

Bestrooi de schotel met peterseliemengsel en serveer met de citroenpartjes.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.