bewaar
Couscous met falafel en korianderpesto
Couscous met falafel en korianderpesto
bewaar

Couscous met falafel en korianderpesto

30 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

45 g

verse koriander

55 g

amandelschaafsel

10 el

traditionele olijfolie

75 g

witte kaasblokjes

5 el

kraanwater

4

tomaten

200 g

couscous

410 g

falafel

1

courgette

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd enkele blaadjes koriander achter voor de garnering. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de rest van de koriander met het amandelschaafsel, 6 el olie, de kaas, 2 el citroensap, het rasp en 5 el water tot een gladde pesto. Is het te dik, voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze ca. 20 sec. onder in kokend water en laat afkoelen. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie en bak de falafel 3-4 min. Verhit de rest van de olie en bak de courgette met de knoflook 3 min. Meng er de couscous, de blokjes tomaat en naar smaak nog wat citroensap door. Serveer de couscous met de falafel en de pesto. Garneer met de achtergehouden koriander.