bewaar
Bietencouscous met kip en witte kaas
Bietencouscous met kip en witte kaas
bewaar

Bietencouscous met kip en witte kaas

20 min. bereiden
licht pittig
144waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

250 ml

kraanwater

300 g

kipfilet

6 el

traditionele olijfolie

500 g

gekookte bieten

1

citroen

20 g

verse platte peterselie

100 g

witte kaasblokjes

Aan de slag

1

Doe de couscous met zout naar smaak in een grote schaal. Schenk er 250 ml kokend water bij en laat de couscous 10 min. afgedekt wellen.

2

Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Verhit 2/6 van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in blokjes van 1 x 1 cm.

3

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de couscous om met de kip, 4/6 van de olie, het rasp, sap, de peterselie en kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schep tot slot de bietjes erdoor.

algemeenWitte kaas is ook lekker op een bruine boterham met een plakje tomaat.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietencouscous met kip en witte kaas

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig