bewaar
Bietencouscous met peterselie
Bietencouscous met peterselie
bewaar

Bietencouscous met peterselie

Holland meets Marokko, in dit zoete couscousgerecht.

20 min. bereiden
201waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

1

groentebouillontablet

600 ml

water

500 g

gekookte bieten

1

citroen

20 g

verse platte peterselie

1

ui

200 g

witte kaasblokjes

2 tl

verse Italiaanse kruiden

Holland meets Marokko, in dit zoete couscousgerecht.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een ruime schaal. Breng het water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de bouillon toe aan de couscous. Roer door en laat 10 min. staan.

2

Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.

3

Snipper de ui. Schep de bietjes, peterselie, kaas, ui, Italiaanse kruiden en het citroenrasp door de couscous. Breng op smaak met het citroensap en peper en eventueel zout. Serveer lauwwarm.

tip

variatietipVervang voor een extra fris tintje de peterselie door 1 bakje verse munt.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.