bewaar
Hollandse maaltijdsalade met spekrepen
Hollandse maaltijdsalade met spekrepen
bewaar

Hollandse maaltijdsalade met spekrepen

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

radijs

½ zakje

verse bieslook

1 stukje

komijnekaas

1 zakje

peen julienne

4 el

sladressing yoghurt

1 zakje

veldsla

250 g

gemarineerde speklapjes à la minute

4

broodjes

Aan de slag

Radijs schoonmaken en in plakjes snijden. Bieslook fijnknippen. Kaas in kleine blokjes snijden. In kom radijs, peen, kaas, bieslook en dressing mengen. Veldsla over 4 borden verdelen en salade erover verdelen. Speklapjes in lengte in repen van ca. 2 cm snijden. In droge hete koekenpan met antiaanbaklaag spekrepen bakken. Vrijkomend spekvet tussentijds afgieten. Ca. 8 min. bakken tot spek- repen bruin en krokant zijn. Warme spekrepen over salade verdelen. Broodjes erbij geven.