bewaar
Tagliatelle met asperges en spekjes
Tagliatelle met asperges en spekjes
bewaar

Tagliatelle met asperges en spekjes

De naam is al prachtig, maar de smaak van dit Italiaanse gerecht doet het 'm helemaal: héérlijk!

30 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tagliatelle

500 g

verse witte asperges

200 g

gerookt ontbijtspek

1 el

traditionele olijfolie

125 ml

crème fraîche light

2 el

tijmblaadjes

2 kropjes

Little Gem sla

4 el

sladressing caesar

De naam is al prachtig, maar de smaak van dit Italiaanse gerecht doet het 'm helemaal: héérlijk!

Aan de slag

1

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schil en snijd de asperges in stukken van 4-5 cm en kook ze in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet goed uitlekken.

2

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de asperges toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de creme fraiche met de tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.

3

Snijd de little gem in reepjes. Schep in een schaal de sladressing door de slareepjes. Schep de tagliatelle door de saus en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

4

Verwarm nog 1-2 min. en schep de pasta in kommen of diepe borden. Bestrooi de tagliatelle met de rest van de tijm. Serveer met de slareepjes.

tip

algemeenBewaar asperges na aankoop in een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen. Schil ze voor gebruik met een asperge- of dunschiller vanaf 1 cm onder het kopje naar beneden en snijd het houtachtige uiteinde eraf (circa 3 cm).

algemeenHang de rest van de tijm aan een touwtje te drogen. Lekker in een tomatensaus voor over de pasta, of om een bouillon mee te kruiden.