bewaar
Asperges met pasta en ham
Asperges met pasta en ham
bewaar

Asperges met pasta en ham

Romig pastagerecht met witte asperges, gebakken parmaham en pittige kaas.

25 min. bereiden
174waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse witte asperges

1 tl

zout

1 el

kristalsuiker

250 g

groene tagliatelle

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

150 g

parmaham

15 g

verse peterselie

125 ml

crème fraîche light

50 g

Grana Padano kaasschaafsel

Dit heb je nodig

  • aspergepan

Romig pastagerecht met witte asperges, gebakken parmaham en pittige kaas.

Aan de slag

1

Snijd van het onderste deel van de asperges ca. 2 cm af. Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller rondom. Kook de asperges in een aspergepan of hoge pan met ruim water, het zout en de suiker in 15 min. beetgaar.

2

Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Snipper de ui en fruit in een steelpan 2 min. in olie. Voeg de ham toe en bak voor 3 min. mee. Knip de peterselie fijn en voeg deze samen met de crème fraîche toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Meng de tagliatelle door de saus en schep deze in de diepe borden. Leg de asperges erop en strooi de kaas erover.