bewaar
Penne met groene asperges en ricotta
Penne met groene asperges en ricotta
bewaar

Penne met groene asperges en ricotta

25 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

500 g

verse groene asperge

50 g

pijnboompitten

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

250 g

ricotta

3

tomaten

3

bosuien

50 g

Grana Padano kaasschaafsel

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breek ondertussen de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken. Kook de asperges 2 min., spoel af onder koud water en laat in een vergiet uitlekken.

2

Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten lichtbruin en laat afkoelen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 2 min. Voeg de asperges toe en bak al omscheppend op matig vuur 5 min.

3

Roer ondertussen de ricotta door de penne en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in plakjes en de bosui in ringetjes. Verdeel de tomaat over borden. Schep de penne en asperges erop. Garneer de pasta met de bosui, pijnboompitten en geraspte kaas.

dieettipSporters eten voor een wedstrijd vaak veel pasta, rijst, brood of peulvruchten. Op die manier krijgen ze veel koolhydraten binnen en dat is gunstig, want koolhydraten zijn goed voor 'snelle' energie.