bewaar
Ricottacakejes
Ricottacakejes
bewaar

Ricottacakejes

10 min. bereiden
20 min. wachten
83waarderingen

Ingrediënten

1 bakje

ricotta

75 g

Pecorino Romano

2

eieren

3

zongedroogde tomaten op olie

½ zakje

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes (Ø 12-15 cm), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de ricotta met de Pecorino Romano en de eieren. Roer de fijngesneden zongedroogde tomaatjes erdoor en breng op smaak met peper. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel het ricottamengsel over de vormpjes en bestrooi met de pijnboompitten. Bak de ricottacakejes in 20 min. goudbruin en gaar en serveer ze lauw of koud.

tip

algemeenOok lekker: vervang de zongedroogde tomaatjes door wat fijngesneden zwarte olijven.