bewaar
Gegrilde kipspiesjes met kappertjes-limoendip
Gegrilde kipspiesjes met kappertjes-limoendip
bewaar

Gegrilde kipspiesjes met kappertjes-limoendip

20 min. bereiden
30 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2

limoenen

5 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 eetlepel

verse rozemarijn

1 teen

knoflook

1 mespunt

gedroogde chilipepertjes

300 g

kipfilet

2 eetlepels

kappertjes

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

Pers beide limoenen uit. Roer in een schaal de helft van het limoensap met 2 eetlepels olijfolie, de rozemarijn en de knoflook door elkaar. Breng de marinade op smaak met de chilipeper. Schep de kipfilet door de marinade en laat de kip minstens 30 minuten marineren. Roer een dip van de resterende olijfolie en 1 eetlepel limoensap. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met zout en (chili)peper. Rijg de kipfilet aan de satéstokjes. Verhit een grillpan en rooster de kipspiesjes in circa 5 minuten goudbruin en gaar; draai ze 2 of 3 keer om. Serveer per persoon 2 kipspiesjes of serveer alle kipspiesjes op één grote schaal, en geef de kappertjes-limoendip erbij.