bewaar
Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes
Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes
bewaar

Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes

25 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

tomaten

1 teen

knoflook

6 el

olijfolie extra vierge

50 g

zwarte olijven

20 g

kappertjes

4

tonijnsteaks

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2

Snijd de knoflook zeer fijn. Verwarm in een steelpan 5 el olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en warm ze op laag vuur 3 min. mee. Snijd ondertussen de olijven zeer klein. Doe de olijven en de kappertjes bij de tomaat en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de grillpan. Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril de steaks afhankelijk van de dikte in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep de saus erbij. Lekker met de witte-bonenpuree met venkel en tijm (zie recept elders op ah.nl/recepten).