bewaar
Salade met sperziebonen, aardappel en tonijn
Salade met sperziebonen, aardappel en tonijn
bewaar

Salade met sperziebonen, aardappel en tonijn

25 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sperziebonen

600 g

aardappels

8 eetlepels

yoghurt

4 eetlepels

kappertjes

2 pakjes

tonijnsteaks

1 eetlepel

olijfolie

1 zak

rucola slamelange

100 g

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze 5 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar. Schep ze uit het water en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 centimeter en kook ze in hetzelfde water in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Doe ze in een kom en schep de yoghurt erdoor. Voeg naar smaak peper, zout en wat azijn van de kappertjes toe. Verhit de grillpan. Bestrooi de tonijn met zout en (versgemalen) peper en bestrijk met de olie. Gril de vis 3 minuten, keer halverwege. Verdeel de rucolasla over 4 borden. Schep hierop de sperziebonen en de aardappel. Snijd de tonijnsteaks schuin doormidden, leg de stukken op de salade. Verdeel de olijven en de kappertjes erover en serveer direct.