Siciliaanse tonijn met citrusdressing

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje peterselie (30 g)
- oregano (uit zakje verse Italiaanse-kruidenmix 20 g)
- ½ citroen (geperst)
- 1 sinaasappel (geperst)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels kappertjes
- 50 g zwarte olijven zonder pit (gehakt)
- 5 eetlepels olijfolie
- versgemalen vierseizoenenpeper
- 4 tonijnsteaks
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Peterselie en blaadjes van oregano fijn hakken. In kom kruiden mengen met citroensap, sinaasappelsap, knoflook, kappertjes, olijven en 4 el olie. Dressing op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten. Tonijnsteaks licht bestrijken met olie en in 4 min. aan beide kanten bruin en van binnen rosé grillen. Steaks uit pan nemen en bestrooien met zout en versgemalen peper. Dressing erover scheppen. Serveren met groene tagliatelle.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 3 g
- vet 17 g