Spaghetti met tonijnsteak

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 500 g tomaten
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode-wijnazijn
- 2 teentjes knoflook
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 4 tonijnsteaks in bronwater (alupack, a 120 g)
- 2 eetlepels kappertjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Tomaten in plakjes snijden. Dressing van 2 el olijfolie, azijn en zout en peper naar smaak roeren. Dressing over tomaten schenken. Knoflook pellen en snipperen. Olijven grof hakken. In koekenpan rest van olie verhitten. Tonijnsteaks met zout en peper bestrooien en 4 min. bakken. Tonijn uit pan nemen en warmhouden. Aan bakvet knoflook, olijven en kappertjes toevoegen en kort verhitten. Bakvet door spaghetti roeren. Tonijn met spaghetti en tomatensalade serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 56 g
- vet 26 g