bewaar
Pikante spaghetti met tonijnsteak
Pikante spaghetti met tonijnsteak
bewaar

Pikante spaghetti met tonijnsteak

15 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

(eier)spaghetti

2

rode pepers

100 ml

olijfolie

3 teentjes

knoflook

½ zak

rucola

½ zak

waterkers

4

tonijnsteaks

zeezout

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Spaghetti in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Pepers tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Pepers in piepkleine blokjes snijden. In steelpan olie mengen met mespunt zout, rode peper en knoflook. Mengsel 5 min. zachtjes verwarmen (knoflook niet laten verkleuren, olie wordt dan bitter). Rucola grof scheuren, stugge steeltjes van waterkers verwijderen. Grillpan verwarmen. Tonijnsteak dun met peper-oliemengsel bestrijken en in grillpan leggen. Tonijnsteak in 1-2 min. per kant rosé grillen, kern van vis mag rauw blijven. Zout grof erboven malen en tonijn in repen snijden. Spaghetti laten uitlekken en met rest van oliemengsel terugdoen in pan. Pasta op smaak brengen met zout en nog even doorwarmen. Rucola en waterkers door spaghetti mengen. Pasta op bord scheppen en tonijn ernaast leggen.