Pikante spaghetti met tonijnsteak

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g (eier)spaghetti
- 2 rode pepers
- 100 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- ½ zak rucola (sla, a 75 g)
- ½ zak waterkers (a 75 g)
- 4 tonijnsteaks (op kamertemperatuur)
- zeezout (versgemalen)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Pepers tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Pepers in piepkleine blokjes snijden. In steelpan olie mengen met mespunt zout, rode peper en knoflook. Mengsel 5 min. zachtjes verwarmen (knoflook niet laten verkleuren, olie wordt dan bitter). Rucola grof scheuren, stugge steeltjes van waterkers verwijderen. Grillpan verwarmen. Tonijnsteak dun met peper-oliemengsel bestrijken en in grillpan leggen. Tonijnsteak in 1-2 min. per kant rosé grillen, kern van vis mag rauw blijven. Zout grof erboven malen en tonijn in repen snijden. Spaghetti laten uitlekken en met rest van oliemengsel terugdoen in pan. Pasta op smaak brengen met zout en nog even doorwarmen. Rucola en waterkers door spaghetti mengen. Pasta op bord scheppen en tonijn ernaast leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 740 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 71 g
- vet 31 g