bewaar
Gegrilde tonijnsteak met witte bonensalade
Gegrilde tonijnsteak met witte bonensalade
bewaar

Gegrilde tonijnsteak met witte bonensalade

20 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

3 takjes

verse tijm

2 blikken

reuzenbonen

2

rode uien

2

paprika's

6 el

olijfolie

2 el

witte-wijnazijn

1 bakje

cherrytomaten

1 zak

rucola

4

tonijnsteaks

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

(max. 1 dag van tevoren): ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd ze fijn. Meng de bonen met de ui, paprika en tijm. Voeg 4 el olie en de azijn toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt in de koelkast.

2

Meng de cherrytomaten en de rucola door de salade. Verhit de grillpan, bestrijk de tonijnsteaks dun met de rest van de olie en gril ze 4 minuten. Keer ze halverwege. Serveer met de salade. Lekker met een dip van avocado, crème fraîche, citroensap en een gesnipperd sjalotje.