bewaar
Bonensalade met tonijn
Bonensalade met tonijn
bewaar

Bonensalade met tonijn

20 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

1 schaaltje

haricots verts

1 blik

reuzenbonen

1 kleine

rode ui

½ zakje

verse peterselie

1 eetlepel

rode wijnazijn

4 eetlepels

olijfolie

zout en versgemalen peper

2

tonijnsteaks

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Overdoen in vergiet en afspoelen met koud water. Reuzenbonen afgieten. Ui pellen en in flinterdunne ringen snijden. Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken. In kom dressing kloppen van azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper. Boontjes, ui en peterselie door dressing scheppen. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Tonijnsteaks halveren en bestrijken met resterende olie. Vis royaal bestrooien met peper en aan beide zijden ca. 1 minuut grillen (de kern moet rauw blijven). Bonensalade over vier borden verdelen, tonijn erop leggen.