bewaar
Witte-bonensalade met mosselen en tonijnsaus
Witte-bonensalade met mosselen en tonijnsaus
bewaar

Witte-bonensalade met mosselen en tonijnsaus

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

ui

1 teen

knoflook

1 kilo

mosselen

3 eetlepels

olijfolie

1 blik

reuzenbonen

1 zakje

rucola

1 bakje

verse pastasaus Tonino

1

citroen

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Ui pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Mosselen goed wassen. Mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan en kapotte mosselen verwijderen. In wok 2 eetlepels olie verhitten en mosselen met knoflook in ca. 7 minuten al omscheppend gaar laten worden. Intussen in vergiet bonen goed laten uitlekken. Rucola en bonen over vier borden verdelen. Mosselen afgieten. Saus bij mosselen schenken en al omscheppend verwarmen. Citroen in partjes snijden. Aan saus rest van olie toevoegen en mosselen met saus over bonen verdelen. Garneren met uienringen en citroen. Serveren met grof volkorenbrood.