bewaar
Spaghetti met vegagehaktsaus
Spaghetti met vegagehaktsaus
bewaar

Spaghetti met vegagehaktsaus

25 min. bereiden
25 min. wachten
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

4 el

olijfolie

300 g

spaghetti

1

ui

3 tenen

knoflook

2 schaaltjes

vegetarisch fijngehakt

2 blikken

gepelde tomaten

1 zak

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de stelen en de onderkant van de venkelknollen, halveer de venkel en snijd in partjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de venkel ca. 25 min. in de oven, tot de randen donker kleuren en de groente beetgaar is.

2

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Schep het fijngehakt erdoor en bak 2 min. Voeg de tomaten toe en duw ze stuk met een houten lepel. Kook de saus 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schep de spaghetti op 4 borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met wat rucola. Meng de rest van de rucola door de geroosterde venkel en leg op een schaal. Serveer deze er apart bij. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Venkel snijden en bereiden

Instructievideo - 01:54 min.

Spaghetti met vegagehaktsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig