bewaar
Spaghetti met tomatensaus en rucola
Spaghetti met tomatensaus en rucola
bewaar

Spaghetti met tomatensaus en rucola

25 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

tomaten

3 el

olijfolie

2

uien

1 teen

knoflook

2 bakjes

fijngehakt

100 ml

kookroom

300 g

spaghetti

1 zak

rucola

Aan de slag

1

Halveer de tomaten en verwijder zo veel mogelijk vocht en zaden. Snijd ze daarna in stukjes. Verhit in een wok 2 el olie en fruit hierin de uien glazig. Schep de tomaten, de knoflook en wat peper en zout naar smaak erbij en roerbak de tomaten 10 min. Voeg het fijngehakt en de kookroom toe en breng de tomatensaus aan de kook.

2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en schep de rest van de olie en wat (zwarte) peper erdoor.

3

Verdeel de spaghetti over 4 borden. Roer de rucola door de tomatensaus en schep de saus over de spaghetti.

algemeenStrooi er naar smaak wat geraspte kaas over.