Gehaktballen van De Librije

Een klassebal met ketjap, een snufje cayennepeper en een lik grove mosterd.

450 kcal

55 min. bereiden, 30 min. wachten

3.9/5

(1637)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 400 gram rundergehakt

    rundergehakt

  • 2 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 80 gram paneermeel

    paneermeel

  • 2 eetlepel grove Zaanse mosterd

    grove Zaanse mosterd

  • 2 eetlepel ketjap manis

    ketjap manis

  • 1 theelepel cayennepeper

    cayennepeper

  • 3 eetlepel ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 380 ml vleesfond

    vleesfond

Aan de slag

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.

  2. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.

  • Vlees braden

    Instructievideo - 01:13 min.

Wat vond je van dit recept?

Gehaktballen van De Librije

Een klassebal met ketjap, een snufje cayennepeper en een lik grove mosterd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig