bewaar
Hutspot met gekaramelliseerde wortel
Hutspot met gekaramelliseerde wortel
bewaar

Hutspot met gekaramelliseerde wortel

Hutspot nieuwe stijl: door de wortel en ui lang te bakken gaan ze karamelliseren. Wij zijn fan!

45 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rundergehakt

2 el

ketjap manis

2

middelgrote eieren

2 el

grove mosterd

75 g

paneermeel

1 tl

zout

50 g

ongezouten roomboter

1¼ kg

kruimige aardappel

2 el

milde olijfolie

½ tl

karwijzaad

1 kg

hutspotgroente

200 ml

melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Hutspot nieuwe stijl: door de wortel en ui lang te bakken gaan ze karamelliseren. Wij zijn fan!

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de ketjap, eieren, mosterd, het paneermeel en het zout. Kneed met de hand door tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel in aantal porties en draai er met vochtige handen ballen van (1 bal per portie).

2

Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden. Keer regelmatig.

3

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar.

4

Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak het karwijzaad met de hutspotgroente onder regelmatig omscheppen 20 min., tot de ui en wortel gaan karamelliseren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verwarm ondertussen de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de rest van de boter en de warme melk tot puree.

6

Schep de gekaramelliseerde ui en wortel door de aardappelpuree. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en leg op elk bord een gehaktbal.