bewaar
Gehaktballen van De Librije
Gehaktballen van De Librije
bewaar

Gehaktballen van De Librije

Een klassebal met ketjap, een snufje cayennepeper en een lik grove mosterd.

55 min. bereiden
30 min. wachten
1270waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

rundergehakt

2

middelgrote eieren

80 g

paneermeel

2 el

grove Zaanse mosterd

2 el

ketjap manis

1 tl

cayennepeper

3 el

ongezouten roomboter

380 ml

vleesfond

Een klassebal met ketjap, een snufje cayennepeper en een lik grove mosterd.

Aan de slag

1

Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.

2

Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.

Vlees braden

Instructievideo - 01:13 min.